menu Home chevron_right
Shoppen

Winkelen op zondag ook in Antwerpse districten

admin | 14/12/2020

Het stadsbestuur bevestigde vandaag zijn besluit van vorig jaar dat ook de handelaars in de districten hun winkel op zondag mogen openen tot eind dit jaar. Indien het bovenlokaal wetgevend kader dit toelaat, mogen ze dit in het kader van de wintersolden ook doen op zondag 10 januari. In de binnenstad – die als toeristische zone erkend is – mochten handelaars sowieso al binnen de huidige regelgeving hun winkel elke dag open houden. Zo kan winkelen op zondag veilig en gespreid over heel de stad. 

Om klanten de mogelijkheid te bieden hun aankopen beter te spreiden, zullen alle zondagen in december winkelzondag zijn, in de stad én in de districten. Indien het bovenlokaal wetgevend kader dit toelaat, is dit ook zo op zondag 10 januari op voorwaarde dat de solden effectief doorgaan vanaf 4 januari. Winkelen onder veilige omstandigheden blijft uiteraard overal te allen tijde de boodschap. Hou anderhalve meter afstand en draag een mondmasker, kom alleen winkelen, hou aankopen kort en blijf niet langer dan 30 minuten in een winkel, schuif netjes en met voldoende afstand aan en hou rechts van de ingang als er een wachtrij is.

Burgemeester Bart De Wever: “De mogelijkheid van zondagsopeningen zorgt voor een betere spreiding. We blijven echter nauwgezet de drukte opvolgen, zowel op het terrein als met digitale monitoringsystemen, en zijn goed voorbereid om indien nodig gepaste maatregelen te treffen. Onthaalmedewerkers, de lokale politie en stedelijke toezichtsdiensten doen er alles aan om het winkelen in goede banen te leiden in volle samenwerking met de handelaars.”

Koen Kennis, schepen voor middenstand: “Lokale handelszaken zijn heel belangrijk voor de stad, dat hebben we de afgelopen maanden voldoende gemerkt toen ze gedwongen de deuren moesten sluiten. Het is mooi dat ze ook tijdens de eindejaars- en soldenperiode opnieuw klanten kunnen ontvangen. Lokaal kopen blijft de boodschap.”

Written by admin

 • cover play_circle_filled

  Radio FG Antwerpen

 • cover play_circle_filled

  UNDR
  The sound of the UNDRground

 • cover play_circle_filled

  FG-Xtra 107FM Antwerpen
  #eindelijkgoeiemuziekopderadio

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play